Metka- puutarha 2020 – Hanki oma puutarhapalsta!

Metkatalolle perustettiin kesällä 2018 pieni yhteisöllinen puutarha. Yhdessä kasvatettiin taimia, rakennettiin kasvihuone ja kasvatuslaatikot, istutettiin, kylvettiin, kastelttiin, hoidettiin ja lopulta korjattiin satoa. Lisäksi vuonna 2019 rakenettiin lisää kasvatuslaatikoita ja istutettiin marjapensaita.

Perinteisesti loppukesällä vietetiin yhdessä talkoolaisten ja Metkatalon käyttäjien kanssa sadonkorjuujuhlaa, jossa nautittaan puuatrhan antimista valmistettua ruokaa.

Tänä kesänä halukkailla on mahdollisuus saada viljettävakseen oma palsta (4 klp).

Metkan yhteisöpuutarha on kaikkille avoin tutustumisen ja tekemisen kohde!

Vierailut, ryhmä vierailut, palstat, ja lisätietoa: ota yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai paikan päällä.

Aikataulu keväät 2020

TI 3.3  klo10  Suunnittelu päivä, siementen kylvö esikasvatukseen.

KE 1.4 klo11  Toinen suunnitelu päivä, siementen kylvö esikasvatukseen. Peruttu

TI 5.5  klo11  Keväät juhla. Linnunpelättimet heräävät eloon! Puutarhan ylläpito, ja istutuksen suunnittelu. Peruttu

KE 3.6 Puutarhapäivä. Linnunpelättimet heräävät eloon! Puutarhan ylläpito, ja istutukset.

 

*********************************

 

Metka puutarha laajenee ja kutsuu juhlimaan

Metkatalolle perustettiin kesällä 2018 pieni yhteisöllinen puutarha. Yhdessä kasvatettiin taimia, rakennettiin kasvihuone ja kasvatuslaatikot, istutettiin, kylvettiin, kasteltiin, hoidettiin ja lopulta korjattiin satoa. Parhaillaan puutarhan rakentamistalkoissa oli mukana neljäntoista eri kansallisuuden edustajia samaan aikaan! Puutarhassa kasvatettiin muun muassa porkkanaa, punajuurta, härkäpapua, kurpitsaa, yrttejä, tomaattia, kurkkua, kukkia ja jopa muutama vesimeloni. Loppukesällä vietettiin yhdessä talkoolaisten ja Metkatalon käyttäjien kanssa sadonkorjuujuhlaa, jossa nautittiin puutarhan antimista valmistettua ruokaa. Puutarhan rakentamisen mahdollistivat yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton Kohti vähähiilisiä kyliä- ja Kotoverkostoja maaseutualueille- hankkeet sekä Metkatalon oma Verneri -hanke.

Ensi kesänä puutarha laajenee ja kehittyy entisestään Leader -tuen avulla. Puutarhaan rakennetaan lisää kasvatuslaatikoita ja halukkailla on mahdollisuus saada viljeltäväkseen omia laatikoita. Lisäksi puutarhaan istutetaan marjapensaita ja omenapuita sekä monivuotisia yrttejä. Onpa tarkoitus tehdä myös hieman ympäristötaidettakin. Puutarhan rakentamiseen kutsutaan mukaan kaikkia asiasta kiinnostuneita toimijoita. Tarkoitus on tehdä Metkan yhteisöpuutarhasta avoin tutustumisen ja tekemisen kohde. Kesän lopuksi järjestetään myös astetta isompi sadonkorjuujuhla, johon kaikki ovat tervetulleita maistamaan kesän satoa. Metkatalon sadonkorjuujuhlasta on tavoitteena tehä jokavuotinen perinne, yhdessä tekemisen iloinen juhla.

Reeta Rönkkö – Maaseudun Siivistysliitto

Aikataulu 2019

15.4 Siementen kylvö esikasvatukseen klo 11

14-15.5 Kasvatuslaatikoiden rakennus klo 10

Kesäkuussa: taimien istutuksia

12-13.6 Opintomatka Temmekseen

Elokuussa: ympäristötaiteen työpaja

6.9 Sadonkorjuujuhla  klo16-19

Yhteistyössä Maaseudun Siivistysliitto